Klub Alpbah Crna Gora     Logo FAN Member 300dpi

                   ČLAN MREŽE FORUMA ALPBAH

Panel diskusija – “Evropska dužnička kriza - uticaj na evropsku budućnost Crne Gore i Zapadnog Balkana”

Druga po redu panel diskusija koju je organizovala NVU Inicijativna grupa Alpbah Podgorica!

IG Alpbah Podgorica, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta Crne Gore je organizovala panel diskusiju, na temu “European Sovereign Debt Crisis- Influence on European Future of Montenegro and the Western Balkans” (Evropska dužnička kriza- uticaj na evropsku budućnost Crne Gore i Zapadnog Balkana). Panel diskusija je održana 14. marta 2012. godine u sali Mediteran Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Uvodničar i prezenter je bio dr Erhard Busek, predsjednik Evropskog Foruma Alpbah, i specijalni koordinator Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope 2001- 2008. Njegova prezentacija nosila je naziv: “Progres ili stagnacija- posljedice po Crnu Goru i Zapadni Balkan?”

Ostali uvaženi panelisti su bili: dr Gordana Đurović, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore i ministar za evropske integracije 2009-2010, i mr Ana Nives Radović, samostalni ekonomski analitičar.
Moderator panela bio je potpredsjednik IGAP Andrija Đuranović.

Panel diskusija održana je na engleskom jeziku, i predstavljala je jedinstvenu priliku za sve mlade ljude, a posebno studente, da čuju mišljenje stručnih ljudi o aktuelnim ekonomskim događajima na evropskoj sceni i uticaju koji oni imaju na Crnu Goru i širi region.

Diskusiji su prisustvovali ambasadori zemalja Evropske unije akreditovani u Crnoj Gori, predstavnici ministarstva i finansijskog sektora, mediji i studenti.


twitter

Free business joomla templates