Klub Alpbah Crna Gora     Logo FAN Member 300dpi

                   ČLAN MREŽE FORUMA ALPBAH

Ana Mijanović – potpredsjednica

Ana Mijanović, rođena 27. avgusta 1986. godine u Nikšiću.

Magistrirala diplomatiju i međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore (FPN). Oblasti interesovanja i fokus naučnog istraživanja: istorijat Evropske unije, politika proširenja EU, bilateralni odnosi Evropske unije sa Rusijom i Crnom Gorom.
Dobitnica brojnih priznanja i stipendija, uključujući nagradu Vladinog Koordinacionog tima za najbolji esej o procesu pristupanja Crne Gore NATO savezu i „Studentske nagrade FPN-a“ za izuzetan uspjeh postignut tokom 2006. i 2008. godine. Kao jednom od pet najboljih studenata sa područja Opštine Nikšić, uručena joj je „Studentska nagrada 18 septembar“ za 2009. godinu.

Tokom studija, stažirala je u Vladi Crne Gore i Generalnom sekretarijatu Predsjednika Crne Gore. Od 2011. godine, pruža administrativnu i tehničku podršku Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, u svojstvu eksperta za komuniciranje i promovisanje EU projekata.

Govori engleski i ruski jezik.

Vječiti optimista i zaljubljenik u umjetnost, putovanja i čuveni „duh Alpbaha“.

Stipendista Evropskog foruma Alpbah 2011, 2012. i 2013. godine.

„Boraveći u selu Alpbah, okruženom idiličnim planinama, shvatamo pravo značenje riječi integracija i uviđamo koliko možemo postići zajedničkim radom i razmjenom ideja. To nije samo mjesto na kojem diskutujemo i dijelimo različite vizije o budućnosti, već i mjesto koje nas podstiče da vjerujemo da svijet možemo učiniti boljim. Ubijeđena sam da niko nije otišao iz Alpbaha, a da prethodno nije osjetio njegovu posebnost i duh, skovao plan o povratku ili bio inspirisan da pokrene promjene.
Znam da ja nisam i da sam zato i poželjela da se pridružim IGAP-u. Bila sam sigurna da će rad u IGAP-u biti sjajno iskustvo i srećna sam što sam dio organizacije koja njeguje vrijednosti multikulturalnosti i pomirenja, podstiče saradnju među mladim ljudima i promoviše duh Alpbaha u Crnoj Gori.“


E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
              Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

twitter

Free business joomla templates