Klub Alpbah Crna Gora     Logo FAN Member 300dpi

                   ČLAN MREŽE FORUMA ALPBAH

Festival kratkometražnog filma "Moja Evropa"!

Pridružite nam se na projekciji sjajnih kratkometražnih filmova, na festivalu "Moja Evropa"!

Inicijativna grupa Alpbah Podgorica, u saradnji sa NVO Citizens of Europe, sa sjedištem u Berlinu i KIC „Budo Tomović“ organizuje dvodnevni festival kratkometražnog filma „Moja Evropa“ (u originalnom nazivu My Europe Film Festival).

Danas prepoznatljiv i cijenjen širom Evrope, festival je po prvi put organizovan 2006. godine u Njemačkoj, na inicijativu NVO Citizens of Europe. Vođeni idejom da koncept Evrope daleko prevazilazi njene geografske konotacije, festival je pokrenut upravo kako bi se prikazala različita viđenja Evrope. Imajući u vidu širok spektar gledišta, izjava i mišljenja o konceptu Evrope, teme filmova koji se prikazuju u okviru festivala su vrlo raznolike. Neke od njih se tiču problema migranata, siromaštva, terorizma, prava žena i seksualne orijentacije.

Takođe, festival se organizuje i sa ciljem da se promoviše kratkometražna filmska produkcija, nezavisno od zemlje porijekla filmova. U tome ide u prilog činjenica da su do sada filmovi prikazivani u dvadesetak evropskih država, a ove godine će po prvi put biti prikazani i u Crnoj Gori.

Filmovi na Festivalu su podijeljeni u dvije tematske oblasti: “Politika” i “Život u Evropi“, a biće prikazani na različitim evropskim jezicima, uz titlove na engleskom jeziku.

Obje večeri, nakon projekcije filmova, podgorička publika će imati priliku da učestvuje u panel diskusijama na teme koje su obrađene u prikazanim filmovima, na kojima će govoriti ličnosti iz crnogorskog kulturnog života.

Prve večeri, naši panelisti će biti Brano Mandić, novinar i Maja Bogojević, filmska kritičarka. Druge večeri, imaćete priliku da čujete Maju Raičević, aktivistkinju za ženska prava i Nikolu Nikolića, pisca.

Festival će biti održan u multimedijalnoj sali KIC-a, 11. i 12. maja sa početkom u 20h.

Dobrodošli!

twitter

Free business joomla templates