Klub Alpbah Crna Gora     Logo FAN Member 300dpi

                   ČLAN MREŽE FORUMA ALPBAH

U Podgorici otvoren dvodnevni festival kratkometražnog filma "Moja Evropa"

 

Sinoć je u Podgorici otvoren dvodnevni festival kratkometražnog filma "Moja Evropa", koji organizuje nevladino udruženje Inicijativna grupa Alpbah Podgorica (IGAP), u saradnji sa NVO Citizens of Europe, sa sjedištem u Berlinu, i Kulturno-informativnim centrom “Budo Tomović”.

Tokom prve večeri festivala prikazano je šest filmova evropskih umjetnika u kojima su obrađene teme koje se tiču problema migranata, siromaštva i terorizma. Nakon filmske projekcije, uslijedila je panel diskusija na kojoj su filmska kritičarka Maja Bogojević i novinar Brano Mandić sa podgoričkom publikom podijelili svoje viđenje ovih problema, ističući da su ljudska bića veliki potencijal, poslodavci ti koji treba da stvaraju vrijednosti, a takmičarski duh i nedostatak kolegijalnosti glavni uzroci otuđenosti.

Za drugo veče festivala je takođe pripremljen interesantan repertoar, na kojem su se našli filmovi kosovskog, holandskog i njemačkih režisera. Projekcija će se održati u multimedijalnoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, nakon čega će biti organizovana panel diskusija, na kojoj će govoriti pisac Nikola Nikolić i aktivistkinja za ženska prava Maja Raičević.

Početak je zakazan za 20.00h, a ulaz je slobodan. Za filmove je obezbijeđen prevod na engleski jezik.

PROGRAM

twitter

Free business joomla templates