Klub Alpbah Crna Gora     Logo FAN Member 300dpi

                   ČLAN MREŽE FORUMA ALPBAH

Završen Festival kratkometražnog filma "Moja Evropa"

Podgorička publika je i sinoć imala priliku da uživa u festivalu kojim se promovišu evropska kratkometražna filmska produkcija i različita viđenja Evrope.

Na drugoj večeri festivala “Moja Evropa”, koji organizuje nevladino udruženje Inicijativna grupa Alpbah Podgorica (IGAP), u saradnji sa NVO Citizens of Europe, sa sjedištem u Berlinu, i Kulturno-informativnim centrom “Budo Tomović”, prikazana su četiri filma u kojima je obrađena problematika ljudskih prava.

Svoj osvrt na teme iz tih filmova dali su pisac Nikola Nikolić i aktivistkinja za ženska prava Maja Raičević, koji su govorili na panel diskusiji pod nazivom “Život u Evropi“. Kako su istakli, naše društvo je postalo surovo prema različitostima, a većina ljudi podložna predrasudama i ravnodušna na nasilje. Stoga je po njihovom mišljenju važno odbaciti predrasude i dopustiti onom ljudskom da pobijedi ono društveno u nama.

Panel diskusijom je zvanično završen dvodnevni festival kratkometražnog filma “Moja Evropa”, koji je do sada organizovan u dvadesetak evropskih država, a ove godine po prvi put i u Crnoj Gori.

Za dodatne informacije, molimo Vas kontaktirajte na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

twitter

Free business joomla templates