Klub Alpbah Crna Gora     Logo FAN Member 300dpi

                   ČLAN MREŽE FORUMA ALPBAH

Stipendije IGAP-a za Evropski forum Alpbah!


Inicijativna grupa Alpbah Podgorica (IGAP) poziva sve studente, diplomce i aktivne mlade ljude do 30 godina, da se prijave na konkurs za stipendiju za Evropski forum Alpbah.


Forum se održava od 19. avgusta do 4. septembra 2015. godine, na temu „InEquality“. U malom tirolskom selu Alpbahu možete pratiti predavanja iz oblasti politike, ekonomije, biznisa, tehnologije i kulture i družiti se sa eminentnim predavačima, evropskim političkim liderima, sjajnim umjetnicima i brojnim mladim ljudima. Možda ćete se baš vi pridružiti mladim ljudima iz više od 60 zemalja svijeta, u nezaboravnom iskustvu koje čini „duh Alpbaha“! Više o Forumu saznajte na www.alpbach.org.

Stipendije koje nudi IG Alpbah Podgorica se nezavisno dodjeljuju u odnosu na stipendije samog Evropskog foruma Alpbah, za koje je rok za prijave istekao 31. marta 2015. godine.

Za stipendiju se mogu prijaviti studenti i diplomci sa svih univerziteta u Crnoj Gori, kao i aktivni mladi ljudi (zaposleni, volonteri i dr.) do 30 godina, sa crnogorskim državljanstvom.

Prijaviti se mogu i oni koji su se već prijavili na konkurs Evropskog foruma Alpbah. Međutim, stipendija se ne može istovremeno ostvariti na osnovu oba konkursa i kandidati koji su se prijavili na oba konkursa nemaju pravo da biraju na osnovu kojeg konkursa će ostvariti pravo na stipendiju i dužni su da obavijeste IGAP o dobijanju stipendije od EFA-e.


Zainteresovani se mogu prijaviti za jednu od dvije opcije:

      1. Jedna stipendija za cijelo trajanje Foruma (Nedjelja seminara i simpozijumi), u trajanju od 19. avgusta do 4. septembra;

      2. Jedna stipendija za Nedjelju seminara, u trajanju od 19. do 25. avgusta.


Stipendiju za cijeli Forum dodjeljuje Uniqa neživotno osiguranje AD Podgorica, a stipendiju za Nedjelju seminara dodjeljuje Hypo Alpe Adria banka AD Podgorica. Stipendije se ne dodjeljuju za ljetnje škole.

 

Prijava za stipendiju treba da sadrži sljedeću dokumentaciju:

 1. Formular za prijavu (Application Form), koji se nalazi na dnu strane – u dijelu koji se tiče trajanja učešća upisati da li se prijavljujete za cijeli Forum od 19. avgusta do 4. septembra ili za Nedjelju seminara od 19. do 25. avgusta;
 2. CV u Europass formi na engleskom jeziku;
 3. Esej na engleskom jeziku dužine od 400 do 600 riječi, koji treba da uključi:
   • Mišljenje i ideje o temi ovogodišnjeg Foruma: „Inequality“
   • Mišljenje i ideje o procesu evropskih integracija.

    4. Potvrda o studiranju ili kopija fakultetske diplome;

    5. Potvrda o znanju engleskog jezika (minimalni nivo B2);

    6. Dodatni dokumenti i potvrde za koje kandidat smatra da bi mogle biti od značaja za evaluaciju.

Ovjera kopija zvaničnih dokumenata nije neophodna, kao ni prevod sudskog tumača.

Prijave se šalju isključivo e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Rok za prijave je 1. jun. Kandidati će biti obaviješteni do sredine juna.

Urednom prijavom na konkurs smatra se ona prijava koja je podnesena u roku i koja sadrži svu odgovarajuću dokumentaciju. Prijave koje su podnesene nakon isteka roka za prijavu, kao i nepotpune prijave, neće se razmatrati.

 

Stipendija za cijelo trajanje Foruma (Nedjelja seminara i simpozijumi), u trajanju od 19. avgusta do 4. septembra, pokriva:

 1. Kotizaciju u vrijednosti od 110,00 EUR;
 2. Trošak smještaja u visini 22,00 EUR po noći, za ukupno 17 noćenja. Smještaj organizuje lokalna turistička agencija u pansionima u Alpbahu i okolnim mjestima, na osnovu stipendije; smještaj je u dvokrevetnim sobama sa uključenim doručkom;
 3. Džeparac u iznosu od 17,00 EUR po danu.

Stipendija za Nedjelju seminara, u trajanju od 19. do 25. avgusta, pokriva:

 1. Kotizaciju u vrijednosti od 110,00 EUR;
 2. Trošak smještaja u visini 22,00 EUR po noći, za ukupno 7 noćenja. Smještaj organizuje lokalna turistička agencija u pansionima u Alpbahu i okolnim mjestima, na osnovu stipendije; smještaj je u dvokrevetnim sobama sa uključenim doručkom;
 3. Džeparac u iznosu od 17,00 EUR po danu.


Napomena: Stipendija ne pokriva troškove prevoza iz Crne Gore do Alpbaha i nazad. Članovi IGAP-a stoje na raspolaganju za pružanje informacija neophodnih za organizaciju putovanja.

Konkurs je regulisan pripadajućim Pravilnikom, koji možete naći na dnu strane.


Za sva ostala pitanja, slobodno nam pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Za sve informacije koje se tiču rada IGAP-a i dešavanja na Evropskom forumu Alpbah pratite Facebook stranicu IG Alpbach Podgorica i Twitter nalog @IG_Alpbach_PG.

 

 

Preuzimanje priloga:

twitter

Free business joomla templates